• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Sistemi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3 buçuk milyon mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

İNGİLİZCE III

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Fakülteler
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • İngilizce III
  • İçerik
Geri Dön

İçerik

Haftalar Konular
1. Haftalar Ders tanıtımı ve amaçları Ünite 1LIVES CHEFS LIVE KELİME ÇALIŞMASI: MUTFAK MESLEKLERİ DİNLEME:GENEL MUTFAK MESLEKLERİ VE SORUMLULUKLARI OKUMA::BİR SOUS ŞEFİN GÜNLÜK RUTİNİ KONUŞMA/YAZMA:BİR SOUS ŞEFİN BİR GÜNÜNÜN TARİFİ DİL BİLGİSİ:GENİŞ ZAMAN ALIŞTIRMALARI
2. Haftalar Ünite 2-WEAR BEFORE YOU COOK KELİME:MUTFAK FORMALARI DİNLEME:GENEL MUTFAK FORMALARI VE İŞLEVLERİ OKUMA:ŞEF BOB VE SİHİRLİ AYAKKABILARI KONUŞMA/YAZMA:İDEAL FORMA TASARLAMA GRAMMAR:KIYASLAMA ALIŞTIRMALARI,ZARFLAR,SIFATLAR
3. Haftalar Ünite 3– BEING A CHEF KELİME:BİR ŞEFİN ÖZELLİKLERİ DİNLEME:İYİ BİR ŞEFİN GENEL ÖZELLİK VE BECERİLERİ OKUMA:TARAMA BECERİSİ KONUŞMA /YAZMA:İYİ BİR ŞEF OLMANIN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA KONUŞMA DİLBİLGİSİ:GELECEK ZAMAN, DEYİMSEL FİİLLER,BAĞLAÇLAR
4. Haftalar Unite 4- KITCHEN WORKERS KELİME:MUTFAK ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA SÜRELERİ VE ŞARTLARI DİNLEME:BİR ŞEFİN ÇALIŞMA SAATLERİ OKUMA:TARAMA BECERİSİ KONUŞMA/YAZMA:ŞEFLERİN ÇALIŞMA SÜRELEİNİ TARTIŞMA
5. Haftalar Unite 5- COMMON KITCHEN PHRASES KELİME:GENEL MUTFAK İFADELERİ DİNLEME:ŞEF VE AİSTANI ARASINDA MUTFAK İFADELERİ KONUŞMASI OKUMA:BİR HİKAYENİN ANA NOKTALARINI ANLAMA KONUŞMA/YAZMA:MUTFAK İFADELERİNİ KULLANIRKEN TALİMAT ALIP TAKİP ETME,ÖZET YAZMA
6. Haftalar Unite 6-KITCHEN HYGIENE KELİME:MUTFAK HİJYEN KELİMELERİ DİNLEME:HİJYEN TENEKÇİSİ VE ŞEF ARASINDAKİ DİALOG /MUTFAK HİJYEN ALIŞTIRMALARI OKUMA:MUTFAK HİJYENİ İÇİN GEREKLİ ALIŞTIRMALAR KONUŞMA/YAZMA:ŞEF VE MUTFAK HİJYEN DENETÇİSİ ARASINDAKİ DİALOĞU ROL YAPMA,ÖZET YAZMA
7. Haftalar Ara sınav
8. Haftalar UNİTE:7 KITCHEN MEASUREMENT KELİME:ÖLÇÜ DEĞERLERİ DİNLEME:NOT ALMA OKUMA:MUFTAK ÖLÇÜLERİNİ ANLAMA KONUŞMA/YAZMA:BİR TARİFİN MALZEMELERİNİ KONUŞMAK DİLBİLGİSİ: SO/SUCH,TOO/ENOUGH,MUST-HAVE TO-NEED TO,CAN
9. Haftalar Ünite 8:COOKING TECHNIQUES KELİME:PİŞİRME TEKNİKLERİ DİNLEME:PİŞİRME TEKNİKLERİ,FIRINLAMA OKUMA:PİŞİRME TEKNİKLERİ ÇEŞİTLERİ KONUŞMA/YAZMA:YEMEK PİŞİRME ROLÜ YAPMA
10. Haftalar Ünite 9- COOKING METHODS 1 KELİME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU DİNLEME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU OKUMA:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU NASIL YAPILIR KONUŞMA/YAZMA:İKİ METODU KARŞILAŞTIRMA,İKİ METODU KARŞILAŞTIRAN PARAGRAF YAZMA
11. Haftalar Ünite 10- COOKING METHODS 2 KELİME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI DİNLEME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI ANLAMA OKUMA:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI NEDİR? KONUŞMA/YAZMA:GLAZING HAKKINDA PARAGRAF YAZMA DİLBİLGİSİ:PERFECT TENSES,FOR- SINCE,PASSIVE
12. Haftalar Ünite 11- COOKING AROUND THE WORLD KELİME:FARKLI ÜLKELERDE MUTFAK KURALLARI DİNLEME:GLOBAL GASTRONOMİ YOLCULUĞU-GARCIA AILESI OKUMA:DÜNYADAKİ İLGİNÇ MUTFAK KURALLARI KONUŞMA/YAZMA:SUNUM YAPMA DİLBİLGİSİ:IF CLAUSES,REPORTED SPEECH
13. Haftalar Ünite 12:MOVIES KELİME:SİNEMALARI ANLATAN SIFATLAR DİNLEME:ŞEF FİLMİ OKUMA:ŞEFLERİ VE GASTRONOMİYİ ANLATAN FİLMLER KONUŞMA /YAZMA:FİLM HAKKINDA GÖRÜŞ YAZMA DİLBİLGİSİ:PAST PERFECT,RELATIVES,GERUND -INFINITIVES
14. Haftalar Tekrar
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Açıköğretim Sistemi
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Sistemi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.