• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Sistemi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3 buçuk milyon mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Fakülteler
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
  • Program Çıktılarına Katkısı
Geri Dön

Program Çıktılarına Katkısı

0 : Desteklemiyor   1 : Alt seviyede destekliyor   2 : Orta seviyede destekliyor   3 : Üst seviyede destekliyor
No Program Yeterlilikleri Katkı Düzeyi
0 1 2 3
1 İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. X
2 Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. X
3 Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. X
4 Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir. X
5 Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir. X
6 Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
7 Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
8 Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir. X
9 Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür. X
10 Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir. X
11 Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir. X
12 Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir. X
13 Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir. X
14 Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış süreçleri hakkında bilgi sahibidir. X
15 Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir. X
16 Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. X
17 Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir. X
18 Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir. X
19 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
20 Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir. X
21 Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir. X
22 Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir. X
23 Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir. X
24 Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir. X
25 Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir. X
26 Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir. X
27 Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir. X
28 Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar. X
29 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
30 Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir. X
31 Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir. X
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Açıköğretim Sistemi
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Sistemi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.